
Vin Santo ‘Colombaio d’Oro’
Colombaio di Cencio
Jaar: 2010
Land: Italië
Regio: Toscane
Inhoud: 0,50l
Alcoholgehalte: 16°
Druiven: Trebbiano, Malvasia
Vinificatie: De druiven, apart geoogst per perceel en uitsluitend met de hand in kleine kratten, 10 jaar rijping in barriques
Karakteristieken: Diepe amberkleur, met intense tinten. Rijk en geconcentreerd aroma, bijzondere complexiteit, met hints van gekonfijt fruit, honing en amandel, volle smaak, tonen van abrikoos en gedroogde vijgen, harmonieus, complex, langdurige afdronk, maar vooral uiterst elegant en goed uitgebalanceerd
Foodpairing: Fruitdessert, bisquit, amandelkoekjes, harde, rijpe kazen genietwijn om de maaltijd mee af te sluiten
Serveertips: Gekoeld severen (niet te koud)
Bewaren: meer dan 5 jaar
Prijs: € 48,30

Vin Santo ‘Colombaio d’Oro’
Vin Santo
Alleen de rijpste en gezondste trossen, die met de hand worden geplukt in dozen, worden tot de lente na de oogst op matten in een "stapelbed"-stijl in droge en geventileerde kamers gedroogd.
De naam is afgeleid van het feit dat in het verleden de druiven werden gedroogd tot de Goede Week (de week voor Pasen), toen ze werden geperst en geperst.
Het wijnhuis
Colombaio di Cencio ligt in het hart van de pittoreske appellatie Chianti Classico in de stad Gaiole, een van de historische gemeenten waar Chianti Classico wordt geproduceerd en een van de meest gerenommeerde gebieden in deze DOCG. De 25 hectare van het landgoed met wijnstokken is verdeeld over de Cornia-wijngaard, beplant met Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon en witte druiven;. Montelodoli waar Sangiovese, Cabernet Franc, Petit Verdot en Merlot worden verbouwd; en Vinci waar Sangiovese de enige aangeplante druivensoort is. Net zo belangrijk als de teeltlocaties zijn de ruim 80 hectare van het landgoed, bedekt met bossen en bevolkt door de natuurlijke flora en fauna van Toscane.