
Bianco di Negroamaro
Tenute Di Emera
! Deze wijn werd in 2023 niet gebotteld !
Wijnhuis: Tenuta Di Eméra
Jaar: 2018
Land: Italië
Regio: Puglia
Inhoud: 0,75 l
Alcoholpercentage:13,5 °
Druiven: 100% Negroamaro
Herkomst: IGP Puglia
Bodem: zand, klei, slib
Vinificatie: Enkel de eerste helft van de eerste persing wordt gebruikt. Rijping op inox vaten.
Karakteristieken: Witte kleur met een nuance van goud roze. rijke tonen van acacia en jasmijn. Onthult een nieuwe, dichte, rondheid, vergezeld van een frisheid die aan de lente doet denken.
De geuren van kamille, acacia, jasmijn, mimosa, beetje anijs, fris.
Smaak: rond, krachtig, rijk, volheid in de afdronk.
Foodpairing: kazen, carpaccio, wit vlees, schaaldieren, risotto en de stevigere visgerechten
Prijs: € 14,20

Bianco di Negroamaro
De wijngaarden liggen in Tenute Eméra, tussen de steden Lizzano en Pulsano. De wijngaard rust op zand, klei en slib, voor een goede voedingswaarde terwijl de zeebries de wijngaarden `s nachts afkoelt in de warme zomderdagen. Prachtige realisatie van Claudio Quarta die voor het eerst in 2020 een wit gevinifieerde negroamaro maakte. Eerst in heel beperkte oplage, nu meer, aangezien het al vrij snel een enorm succes bleek te zijn. Wit gevinifieerde rode wijn is altijd een speciale, aparte beleving. De complexiteit en de kracht maken van deze interessante wijn een perfecte partner voor verschillende gerechten.
Het wijnhuis
"Claudio Quarta Vignaiolo" (voorheen Magistravini) is de naam van een ambitieus nieuw wijnproject opgestart in 2006 door Claudio Quarta, een wetenschapper die zijn bedrijfje Biosearch Italia wist uit te bouwen tot het grootste biotechbedrijf in Italië. Dit succes heeft hem toegelaten om samen met enkele vrienden-ondernemers in zijn geboortestreek een oude droom waar te maken: een wijnbedrijf beginnen. Er volgde een intensief investeringsprogramma, met ondermeer de bouw van een nieuwe kelder. Tot nu toe werden drie wijndomeinen aangekocht: Tenute Eméra en Cantina Moros in Puglia, en Sanpaolo in Campania, samen goed voor 90 ha wijngaarden. Het doel is om in verschillende prijsklassen wijnen te maken met een top prijs/kwaliteitsverhouding en daarbij ook de lokale druivenrassen en terroirs tot uiting te brengen.