top of page
‘Le Prestige’.jpg

Missojj

La Campagnola

Wijnhuis: La Campagnola

Jaar: 2021

Land: Italië

Regio: Valpolicella - Veneto

Inhoud: 0,75 l

Alcoholgehalte: 14,3°

Bodem: Kalksteen, vulkanische ondergrond

Druiven: Corvina, Rondinella, Molinara uit een oude wijngaard

Vinificatie: Net als Valpolicella Classico worden de druiven voor Missoj Valpolicella Superiore Ripasso met de hand geselecteerd.. Na de alcoholische gisting wordt de jonge Valpolicella in de vaten van Amaronewijnen gedaan.  De restanten van de Amarone Riserva Missoj ( gemaakt van gedroogde druiven) in deze vaten bevatten nog de kenmerken van de Amarone.  De schillen, pitten en stelen bevatten nog restsuiker en veroorzaken een tweede fermentatie die de oorspronkelijke wijn meer body en complexiteit geeft .De jonge Valpolicella komt opnieuw tot gisting en gaat hierbij veel aroma's en typische kenmerken van de Amarone overnemen. Verdere rijping: 60 % in grote vaten van Sloveense eik en 40 % in Franse Allier barriques gedurende ongeveer 12 maanden. Dit unieke proces resulteert in een geweldige wijn

Karakteristieken: Een intense robijnrode kleur, met ook wat paarse reflecties. In de neus delicate aroma's met een kruidige toets, gecombineerd met een elegante geur van jam, zwarte kersen en pruimen. In de mond is de wijn droog en vol, maar ook harmonieus met zachte en diepe tannines.

Foodpairing:  rood vlees op de grill, maar ook bij gebraden vlees, stoofschotels, wildgerechten en gerijpte kazen.

Serveertips: Open de wijn een uur en een half van tevoren

Bewaren: tot 10 jaar na de oogst

Prijs: € 17,85

Extra informatie ‘Le Prestige’.jpg

Missojj

Recensies: 91 Points: James Suckling, 2 glaasjes in de prestigieuze wijngids Gambero Rosso


Om de Missoj Valpolicella Superiore Ripasso techniek te begrijpen, is de manier waarop Amarone della Valpolicella, (de beroemde wijn uit Veneto) wordt gemaakt een goede basis om te vertrekken. Deze "grote broer" van Valpolicella Ripasso ondergaat een lang vinificatieproces. De druivensoorten Corvina Veronese, Corvinone Veronese en Rondinella worden geoogst en gedurende ongeveer 100 dagen gedroogd, vanaf eind september, met een natuurlijk gewichtsverlies van 35-40%. Er wordt veel zorg besteed aan het controleren van de integriteit van de druiven en de gezondheid van de trossen in de droogkamer. Vervolgens volgt een lange fermentatie bij gecontroleerde temperatuur en een maceratie op de schillen gedurende 30 dagen, met semi-dagelijkse overpompingen. Na dit proces wordt 60% van de verkregen wijn gedurende 24 maanden gerijpt in Slavonische eiken vaten van 20-30-50 hl en de overige 40% in middelmatig gebrande eiken vaten uit Allier gedurende 18 maanden. Ten slotte volgt een rijping in de fles van 6 maanden.

Ripasso-methode Deze Missoj Valpolicella Superiore Ripasso heeft geprofiteerd van de oude "Ripasso" -techniek, wat een hergisting met de schillen van Amarone inhoudt. De schillen, pitten en stelen bevatten nog restsuiker en veroorzaken een tweede fermentatie die de oorspronkelijke wijn meer body en complexiteit geeft.

Het wijnhuis                                                                                                                                                     

Digitaal betalen? Graag naar volgend rekeningnummer:
BE22 6717 5794 5947

  • Facebook
  • Mail wit logo

Wenst u graag een factuur?
Vraag deze dan hier aan.

bottom of page