
Barolo DOCG Coste di Rose
Bric Cenciurio
Wijnhuis: Bric Cenciurio
Jaar: 2017
Land: Italië
Regio: Piemonte
Inhoud: 0,75 l
Alcoholpercentage: 14,5°
Druiven: Nebbiolo
Herkomst: DOCG Barolo
Bodem: kalk, kwartszand, leisteen en klei
Vinificatie: Handmatige pluk. Traditionele vinificatie, rijping op Slavische eikenhouten vaten (35 hl.)n gedurende 24 maanden, 6 maanden in inox vaten en 1 jaar flesrijping
Karakteristieken: Granaatrode kleur met oranje reflecties. In de neus aroma’s van rood fruit, truffel, leer, gekonfijte kersen, viooltjes, rozen en tabak. In de mond heeft de wijn een mooie en intense smaak. De aanwezige tannines en zuurgraad zorgen voor een perfect evenwicht. Lange en intense afdronk, vol van smaak (kersenbonbons, truffel,…).
Foodpairing: pluimwild, duif, wilde eend, pasta met truffel, pasta met bospaddestoelen
Serveertips: Open deze complexe wijn enkele uren van te voren en giet hem door een karaf
Bewaarpotentieel: 2025 - 2042
Prijs: € 52,50

Barolo DOCG Coste di Rose
Een verleidelijke topwijn met grandeur, veel finesse en een enorme lengte en romige smaak. De wijngaard ‘Coste di Rose’ ligt midden in het hart van Barolo en heeft door de wijngaardbenaming het label ‘Cru’. Dankzij de vele tannines in de schil en de kenmerkende hoge zuurgraad hebben Nebbiolo wijnen een ongekende bewaarcapaciteit. De wijnstokken van deze cru zijn 40 jaar oud. De ‘Coste di Rose’ cru bevat relatief veel klei en is zuid-oost gericht. Dit levert gestructureerde, complexe en verfijnde wijnen op met een lang verouderingspotentieel. Dit is een prachtige wijn met een ongekende complexiteit en diepgang. De edele Nebbiolodruif laat zich hier van zijn beste kant zien.
Het wijnhuis
De naam Bric Ceciurio komt van de naam die gegeven werd aan een stuk grond op een heuvel in Magliano d’Alfieri. Het domein staat onder leiding van Carlo Sachetto, zijn zus Fiorella en de twee zonen, Alberto en Alessandro en is gevestigd in het hart van de Langhe, in het centrum van Barolo. De familie bezit 15 ha. verspreid over drie gemeenten tussen Langhe en Roero: Barolo, Castellinaldo en Magliano Alfieri. Naast verschillende Barolowijnen maakt men ook witte wijnen afkomstig van Roero Arneis en Riesling. Ook Pinot Noir en Barbera leveren leveren hier mooie en verfijnde wijnen op. Men past hier traditionele vinificatietechnieken toe en dit in harmonie met de natuur (zo laat men zich leiden door de standen van de maan bij het bottelen en dit om maximaal de smaak en de kwaliteit van de druif tot uiting te brengen). Alle wijnen van dit domein weerspiegelen het unieke terroir van de Piemonte (sub)regio’s.