
Saint-Joseph Les racines du ciel
Dauvergne-Ranvier
Jaar: 2021
Land: Frankrijk
Regio: AOC Saint Joseph, Rhône
Inhoud: 0,75 l
Alcoholpercentage: 13,5°
Druiven: 100% Syrah, wijnstokken tussen 25 en 40 jaar oud
Herkomst: Deze plotselectie bestaat uitsluitend uit Syrah, afkomstig van percelen gelegen in Glun, Sarras en Serrières
Bodem: granietzandsteenbodems
Vinificatie: De oogsten vonden plaats met de hand en de druiven werden volledig ontsteeld. Na 3 weken van fermentatie werden de wijnen gerijpt in roestvrijstalen vaten, daarna gedurende 10 maanden in eikenhouten vaten uit de Vogezen en Allier.
Karakteristieken: De neus onthult aroma's van zwart fruit (bosbes), zoethout en ceder. De smaak is gestructureerd, pittig en gekenmerkt door terroir met rokerige en kruidige tonen in de afdronk.
Foodpairing: gegrilde eendenborst, tagliatelle met wilde paddenstoelen, romige koekazen.
Bewaarpotentieel: tussen 8 à 10 jaar.
€ 25,10

Saint-Joseph Les racines du ciel
Opmerkelijk
De wijngaard van de appellatie Saint-Joseph loopt
op een dun pad langs de rechteroever van de Rhône. De heuvels
steil dat de daar geplante wijnstokken de hemel lijken aan te raken.
Het wijnhuis
Een nieuw type kooplieden vestigde zich in Laudun, vlakbij Avignon. Wijnmakers, partners Jean-François Ranvier en François Dauvergne, vinifiëren hun eigen wijnen door rechtstreeks te werken op percelen die hen ter beschikking worden gesteld door gecontacteerde wijnbouwers. Sinds 2004 zijn ze begonnen met 2 of 3 appellaties van gecontroleerde oorsprong, en sindsdien voortdurende bezig met het prospecteren en ontdekken van pareltjes van landgoederen verspreid over de vier hoeken van de Rhônevallei. Tegenwoordig werken de makers met een veertigtal kelders, van wijnen uit de Côte Rôtie tot die uit de Lubéron. Het beste van hun productie (een twintigtal AOC’s) is gegroepeerd onder het label “Dauvergne Ranvier”.
Na ongeveer vijftien jaar ervaring in de Rhônevallei reizen de partners elk jaar meer dan 60.000 kilometer in de Rhônevallei om nieuwe terroirs te vinden om te exploiteren. Het voordeel van deze weg voor wijnbouwers? Kwaliteitsadvies inwinnen om een perceel van hun landgoed te verbeteren en deze expertise uit te breiden naar de gehele productie. Hun productie, harmonieus en gestileerd, respecteert een gemeenschappelijk kader en een doel. Hier geen passieve of risicovolle wijnen. De wijnen, stuk voor stuk zeer fruitig, zorgen vanaf het begin voor een prachtige aromatische expressie! De makers wilden een assortiment wijnen aanbieden met een mooi evenwicht tussen tannines en zuurgraad.