
Pomerol
Château Bel-Air
Wijnhuis: Château Bel-Air
Jaar: 2019
Land: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Inhoud: 0,75 l
Alcoholpercentage:14,5 °
Druiven: 95% Merlot, 5 % Cabernet Sauvignon
Herkomst: Pomerol
Bodem: (delen) zand/kiezel en (delen) ijzerzandsteen
Vinificatie: Geen gebruik van herbiciden/pesticiden. Manuele oogst met triage van de trossen op triagetafel. Kneuzen en persen van integrale trossen. Pigeage in kleine cementen vaten. Temperatuur gecontroleerde gisting gedurende 20 dagen. Rijping op Franse eiken vaten, waarvan 1/3 nieuwe vaten gedurende 12 tot 18 maanden.
Karakteristieken: Geconcentreerde wijn met aroma’s van zwart fruit, kruidige tonen en minerale hints. Harmonieus, fijn en elegant in de mond. Een wijn met frisse zuren, fluweelzachte tannines en een lange, intense afdronk.
Foodpairing: Duif, haas, hert, pasta met truffel, Limousin steak,…
Serveertips: jonge wijnen, enkele uren van te voren tot een halve dag openen of in een karaf gieten
Bewaarpotentieel: 2025-2039
Prijs: € 39,95

Pomerol
Pomerol is een klein wijnbouwgebied op de rechteroever van Bordeaux, vlakbij de regio van Saint-Emilion. Het is één van de kleinste Bordeaux appellaties met fantastische wijnen van kleine producties die, in tegenstelling tot de andere top-subregio’s, geen classificatiesysteem hebben. Hier komt de Merlotdruif tot volle ontplooiing met rijke, vlezige wijnen die mooi kunnen ouderen. De ijzerhoudende zandsteen, zo kenmerkend voor deze regio, geeft de Merlot druif hier een bijzonder karakter.
Het wijnhuis
Dit château is sinds 1914 in handen van de familie Sudrat. Het domein bevindt zich in het hart van de Pomerol appellatie en bevat 13 hectaren. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. De beste terroirs van grind, zand en een ijzerhoudende onderlaag brengen karaktervolle wijnen met heel wat finesse en een mooi verouderingspotentieel voort. Een wijn om te drinken tussen 2025 en 2039. Jonge wijnen worden best enkele uren tot een halve dag van te voren geopend en of in een karaf gegoten. Een wijn met een mooie prijs/kwaliteitsverhouding die zijn mannetje kan staan tussen wijnen uit dezelfde appellatie maar dan vaak met astronomisch hoge bedragen.