
Côtes du Rône villages cuvée Sabrine
Domaine André Brunel
Jaar: 2022
Regio: Rhône, sud
Inhoud: 0,75 l
Alcoholpercentage: 14,5°
Druiven: Grenache (50%), Syrah (25%), Mourvèdre (15%), Cinsault (10%), wijnstokken van 60 jaar oud
Vinificatie: Totale ontsteling van alle druivensoorten. Fermentatie en maceratie gedurende 3 tot 4 weken. De remontage wordt uitgevoerd dagelijks tijdens de alcoholische gisting. De fermentatietemperaturen zijn gecontroleerd rond de 25°C. Minimaal 12 maanden gerijpt in cuves. Laatste blending van de verschillende wijnen 6 maanden vóór botteling.
Karakteristieken: Sabrine was de naam van de grootmoeder van André, en deze wijn belichaamt de passie en het vakmanschap van de wijnfamilie. Met deze wijn willen ze uitdrukking geven aan de onderscheidende knowhow van de familie en hun gehechtheid aan de traditie van de Côtes-du-Rhône Villages. Het terroir komt in de wijn naar voren. Deze wijn combineert complexiteit en kracht dankzij Grenache, Syrah en Mourvèdre, gelegen ten noorden van Orange. De rijke grond, bezaaid met fijn grind op de eerste meters, zorgt voor een optimale afwateringen laat de wijnstok volledig bloeien. Dit unieke terroir geeft de wijn elegantie en een onvergelijkbare frisheid, waarvan het karakter wordt versterkt door elke druivensoort.
Geuren en smaken: Met een dieppaarse kleur onthult deze wijn een expressief boeket, waarin aroma's van rood fruit, violet en peper worden gemengd. Een frisse, complexe en elegante wijn die dagelijkse maaltijden en ook complexere gerechten zal vergezellen.
Foodpairing: Ovenschotels met groenten, provencaalse gerechten, eenvoudige vleesgerechten
Serveertips: open een uur van tevoren
Bewaren: Deze wijnen moeten minimaal 2 tot 3 jaar bewaard worden om hun volledige potentieel te onthullen. Hun hoogtepunt zou na 5 jaar veroudering moeten worden bereikt.
Prijs: € 14,50

Côtes du Rône villages cuvée Sabrine
Recensies
James Suckling: 92/100
Het wijnhuis
De familie Brunel is sinds de 17e eeuw aanwezig op het grondgebied van Châteauneuf du Pape en is al vijf generaties volledig toegewijd aan wijn. Al in de 17e eeuw wordt de wijnbouwactiviteit van de familie bevestigd door de aankoop van een stuk wijngaard ten noorden van de appellatie van Châteauneuf en dit van de bisschop van Avignon.Vele generaties volgen elkaar op in dienst van de wijnbouw, maar pas in 1954 creëerde Lucien Brunel het merk Les Cailloux om de specifieke kenmerken en kwaliteiten van de wijnen van het landgoed te kunnen ontwikkelen en bekend te maken. In 1971 nam André Brunel de exploitatie van het landgoed over. Onder zijn leiding zal het domein een snelle groei doormaken: verwerving van wijnstokken in Côtes du Rhône en in Vin de Pays. Hij voert ook belangrijke veranderingen door in het beheer van de wijnstok door en dit als een van de eersten in Chateauneuf du Pape:een niet-chemische benadering van het telen van wijnstokken.