Bric Cenciurio
Barolo

Piemonte is vooral gekend vanwege zijn rode wijnen, waaronder Barolo en Barbaresco. Een zeer grote meerderheid van de wijnen uit Piemonte wordt gemaakt van lokale druivensoorten. Naast de nobele Nebbiolo, bron van Barolo, Barbaresco, Gattinara en Ghemme, die allemaal DOCG's zijn, is Barbera het populairst voor rode wijnen, gevolgd door Dolcetto. De witte wijnen onder de appellatie vertegenwoordigen nog steeds bijna een derde van de productie.
Bric Cenciurio
De naam Bric Ceciurio komt van de naam die gegeven werd aan een stuk grond op een heuvel in Magliano d’Alfieri. Bric Cenciurio I betekent letterlijk “top van de Cenciurio berg”. Het bezoekadres van de Bric Cenciurio ligt in het bekende wijndorp “Barolo”. Te midden van de wijngaarden waar de fameuze Barolo-druif, de Nebbiolo geweldig geworteld is. De 12 hectaren wijngaarden van Bric strekken echter verder dan de gemeentegrenzen van Barolo. De familie bezit 15 ha. verspreid over drie gemeenten tussen Langhe en Roero: Barolo, Castellinaldo en Magliano Alfieri. Naast verschillende Barolowijnen maakt men ook witte wijnen afkomstig van Roero Arneis en Riesling. Ook Pinot Noir en Barbera leveren leveren hier mooie en verfijnde wijnen op. Het domein staat onder leiding van Carlo Sachetto, zijn zus Fiorella en de twee zonen, Men past hier traditionele vinificatietechnieken toe en dit in harmonie met de natuur (zo laat men zich leiden door de standen van de maan bij het bottelen en dit om maximaal de smaak en de kwaliteit van de druif tot uiting te brengen). Alle wijnen van dit domein weerspiegelen het unieke terroir van de Piemonte (sub)regio’s.


Het aanbod
Van dit domein bieden we vijf wijnen aan: één witte en vier rode. Klik op de knop voor de informatiefiche van de wijn.