top of page

Domaine Max Roger

Sancerre

image.png

De familie Roger komt uit een lange generatie van wijnboeren uit het dorp Bué (Sancerre). De eerste geschriften vermelden het domein al in de 17e eeuw. Jean Max Roger nam in het begin van de jaren '70 de wijngaard over van zijn ouders die, net als vele generaties voor hen, een wijngoed bezaten in het Loiredal, in de AOC Sancerre. De zonen van Jean Max, Etienne en Thibault, namen in 2004 het wijngoed van hun vader over, nadat ze zelf een aantal jaren in het buitenland gewerkt hadden. Tegenwoordig beslaat het wijngoed 24 hectare wijngaard in de Sancerre, naast 5 hectare in Menetou-Salon. Er is ook een kleine activiteit als négociant (Puilly-Fumé).

image.png

In de loop van de tijd neemt de geëxploiteerde oppervlakte toe door aankopen en huur van 35 ha in de appellations Sancerre en Menetou-Salon. Vandaag heeft de familie heel wat percelen in eigendom in de appelaties Sancerre en Menetou-Salon, zowel in witte als in rode wijngaarden. Alleen voor de Pouilly-Fumé worden druiven aangekocht en op het domein gevinifieerd.

Sancerre en Menetou-Salon De wijngaard is verspreid over de appellations Sancerre en Menetou-Salon op ongeveer veertig percelen. De wijngaarden bieden een uitzonderlijke diversiteit aan bodems, belichtingen en hellingen op de drie belangrijkste terroirs van deze appellaties. Het stelt het domein in staat om verschillende wijnen van verschillende bodemtypes te vinifiëren.

 

Er zijn drie belangrijke soorten terroirs in de appellaties Sancerre, Menetou-Salon en Pouilly-Fumé: Les Caillottes: Kiezelachtige klei-kalksteengrond, Les Marnes Kiméridgiennesof Terres Blanches, klei-kalksteenkleigrondeen, Les Silex Sol argilo-silicieux: Klei-kiezelhoudende grond.

 

De wijnstokken van het domein in de appellations Sancerre en Menetou-Salon worden beheerd volgens de praktijken van het wijnbouwgebied: lage, nauw uit elkaar geplaatste wijnstokken met een dichtheid van 7.000 tot 8.000 wijnstokken per hectare.

 

De teelt is biologisch of gebaseerd op gecomposteerde mest. Nieuwe gras- en groenbemestingstechnieken, afkomstig van natuurbehoudslandbouw, worden geïmplementeerd om de bodem te structureren en op een natuurlijke manier aan te passen, terwijl de negatieve gevolgen van mechanisch werk worden vermeden. Het is met het doel om deel uit te maken van een duurzame wijnbouw dat de manier van werken voortdurend evolueert om de plant en het terroir te bestendigen en tegelijkertijd kwaliteitsdruiven te produceren.

image.png
image.png
image.png

Het aanbod

Van dit domein bieden we vier wijnen aan: drie witte en één rode.  Klik op de knop voor de informatiefiche van de wijn.

Digitaal betalen? Graag naar volgend rekeningnummer:
BE22 6717 5794 5947

  • Facebook
  • Mail wit logo

Wenst u graag een factuur?
Vraag deze dan hier aan.

bottom of page