Les Collines de Bourdic
Pays d’Oc

Les Collines de Bourdic ligt 25 kilometer ten noord-westen van Nîmes, in de Pays D’oc. Het werd ooit als een kleine coöperatie opgericht, aan het begin van de 20e eeuw. Diverse lokale wijnboeren sloegen de handen in elkaar en gingen hun krachten bundelen. Dat dit een succes is gebleken, is vandaag de dag nog steeds te merken.
Tegenwoordig zijn ze met ongeveer honderd coöperatieve wijnbouwers. Het is in een geest van eenheid dat ieder van hen zich ertoe verbindt kwaliteitsdruiven te produceren, waarbij de bescherming van het milieu een prioriteit is. Keldermeesters en oenologen zorgen voor een optimale vinificatie waarbij men een hoog kwaliteitsniveau nastreeft. Dankzij een strenge selectie van de percelen en een grote beheersing van de wijnbereidingstechnieken resulteren ze in een breed scala aan wijnen. De wijngaarden van 1600 ha strekken zich uit over tien gemeenten.
Een groot gebied
Chardonnay, Roussanne, Muscat of zelfs Syrah, Marselan, Carignan, de diversiteit aan druivensoorten is groot en past zich perfect aan de verscheidenheid van een groot areaal van terroirs aan. Het begon allemaal in 1928 met een handvol wijnboeren die hun krachten bundelden om de Bourdic Intercommunal Cooperative Cellar te bouwen. Vanaf het begin van het avontuur wordt prioriteit gegeven aan de wijngaard en de wijnbereidingsinstrumenten waarin ze nog steeds investeren, en dit om altijd een optimale kwaliteit na te streven.. Gedreven door een verlangen om te ondernemen en een innovatieve geest, hebben ze door de generaties heen een knowhow ontwikkeld die nu algemeen wordt erkend. Vaak pioniers in de introductie van nieuwe druivensoorten, zoals Viognier in 1993 of Gewurztraminer in 2010, cultiveren ze een voorliefde voor risico en verschil.


Onderscheidingen
Het wijnhuis hoort inmiddels bij de top uit deze streek, te kenmerken aan de vele onderscheidingen die verschillende wijnen van dit wijnhuis al hebben gewonnen.
Visie op vinificatie
De uitdrukking van heuvels krijgt zijn volledige betekenis in de druif. Het is de rijpheid van deze druif die de datum van de oogst bepaalt. Men probeert om tot het uiterste te wachten om er het beste uit te halen. Hiervoor plukken ze de druif als ze optimaal rijp is, echter zonder een overrijpe vrucht te plukken. Om het optimale rijpheidspunt te benaderen zijn de vaardigheden van technici en de ervaring van de wijnbouwers cruciaal. Het is dus aan het team van oenologen om tijdens de vinificatie op de druiven de extractiemethoden toe te passen die de kern vormen van de wijnen uit het Bourdic-assortiment: kleuring, concentratie, complexiteit en aromatische kracht. De wijnen worden gekenmerkt door een top kwaliteit-prijsverhouding.
Het aanbod
Van dit domein bieden we vijf wijnen aan: twee witte, twee rode en één rosé (beschikbaar vanaf mei 2025) . Klik op de knop voor de informatiefiche van de wijn.